MS v ledním hokeji 2017 je tu! Připravte se fandit Česku!

Letošní mistrovství světa v ledním hokeji včerejším dnem odstartovalo a každý vlastenec by měl být připraven fandit. Včera jsme soupeřili proti jednomu z favoritů šampionátů – Kanadě, proti které jsme prohráli 1:4. Budeme tedy do dalších zápasů potřebovat všechnu podporu, co čeští fanoušci mohou poskytnout. Tedka máme dvou denní oddych a v pondělí zase na ledě, tentokrát proti Bělorusku. Ve včerejším zápase chytal Petr Mrázek, který nejspíše bude chytat i většinu nadcházejících zápasů. Mrázek normálně chytá za Detroit Red Wings v NHL, zkušenosti má tedy dostatek. Jako další dva brankáře máme opět Pavla Francouze a Dominika Furcha, které jsme již měli v předchozích letech na mistrovství světa v ledním hokeji. Trener našeho českého týmu je Josef Jandač a po ruce má dva své asistenty – Jirku Kalouse a Jaroslava Špačka.

Jak vypadá skupina Čechů?

Češi jsou tento rok v druhé skupině – B. Zde máme spoustu prvotřídních týmů, proti kterém každé vítězství nebude rozhodně zadarmo. Navíc kvalita i týmu, kteří si na mistrovství v dřívějších letech nevedli tak dobře se také lepší. Určitě bych tedy žádný tým nepodcenoval. Příprava je extrémne důležitá a svěřenci Jandače ji určitě nebudou brát na lehkou váhu.

Nadcházející zápasy Čechů na mistrovství a naše vyhlídky

Další turnaj, který nás čeka je toto pondělí 8.05.2017, kdy budeme hrát proti Finsku. Finsko mělo vždy dobrý hokejový tým, takže to rozhodně nebudeme mít lehké. Možná je trochu škoda, že hned první dva zápasy musíme hrát proti dvoum favoritů turnaje, ale s tím hold nic neuděláme. Rozehřát se budeme muset na trénincích. Tento zápas by pro nás mohl být velmi dulezitý především z psychického hlediska, pokud by kluci viděli, že mají na to porazit i tak dobrý tým, jako je ten Finů, určitě by jim to přidalo dost sebevědomí. A to rozhodně na MS budeme potřebovat. Po finsku se utkáme 11. května proti Norsku, zápas nebude už ve večerních hodinach jako ten proti Kanadě a Finy, ale bude v 16.15. Pokud tedy ještě v tuto dobu pracujete, tak možná budete mít smulu a budete se muset podívat na re-play. Norové na tom nejsou nejhure, čechum se je ale podařilo ve většine zápasu pokořit. Doufame, ze ani 11. května tomu nebude jinak. Další zápas hned další den – 12 května je proti novému týmu – Slovinsku. To na minulém mistrovství světa nebylo a tak ještě nevíme moc co od nej očekávat, stejně jako od Itálie, která je v první skupině – A. Nedelní zápas 14. května bude proti Francii. Ta nikdy nepředstavovala moc velké rizikum pro náš český tým, snad tomu tak zustane i letos. A poslední skupinový zápas je proti Švýcarsku – 16. května. Švýcaři na tom v posledních letech nebyli špatně, rozhodne bych je tedy letos nepodcenoval.

Čtvrtfinále, semifinále, boj o bronz, finále

Čtvrtfinále se bude konat jako v Paříži, tak i v Kolíně nad Rýnem. Nicméně všechny ostatní zbyle dulezite zápasy se presunou do Kolína nad Rýnem, kde je větší hokejová hala. Ta dokáže přijmout asi o 4 000 více fanoušku více než ta v Paříži. Čtvrtfinále proběhně již 18. května, Semifinále v sobotu 20. května, boj o bronz v neděli 21. května (v 16.15), a finále ve stejný den, ale ve večerních hodinách (20.45). Boj o bronz a i finále bývaje ve stejný den, protože hodne fanoušku má tikety právě na obě tyto utkání, tak aby nemuseli nikam moc chodit, nebo cestovat, ale viděli obě podíváne pohodlne v jeden den.

Napsat komentář